zondag 14 maart 2010

Houston RRRRRRRodeoooo!

Nou, en daar zijn we gister geweest.

We hadden kaarten gekocht voor de show van Blake Shelton. Die show was 's avonds. Verder was er voorafgaand aan zijn show de echte Rodeo, met natuurlijk Bull Riding, maar ook Barrel Racing, Mutton Bustin', Steer Wrestling, Chariot Racing, Horse Riding maar dan met een Horse zo wild als een Bull. En daaromheen een enorme kermis, maar dan ook enorm (Rotterdam kermis is ongeveer een derde), een enorme expositiehal vol met dieren: 'Perfect' getekende fokdieren, hoogzwangere varkens/koeien/schapen (die daar dus ter plekke bevallen), uitkomende eieren, kuikentjes van een dag, twee dagen, een week enz., konijnen, lama's, alpaca's, een petting zoo voor de kleintjes met geiten, een hertje, skippy, varkentjes, donkey, kippetjes... En ik denk dat we nu ongeveer lang niet alles beschreven hebben. In die hal was ook een soort braderie met allemaal western winkeltjes/artikelen: Van trekkers en veewagens tot koeienleren onderzettertjes en longhorn meubels. En natuurlijk overal hoeden en boots, en een boel franje.
Alle ruimte die nog niet beschreven is, werd gebruikt om te barbecueen. Enorme grillplaten, waar een stelletje cowboys wat staat te bakken. Grote broodje hamburgers a la scoutburgers, maar dan de diameter keer twee.
Het begint er op te lijken dat we overdrijven. Maar dat doen we niet, eigenlijk... Het is hier Texas, en de Rodeo is Texan, en ze weten hier best goed wat Texas size is.
De Rodeo is een evenement wat 4 weken duurt, en elke dag hebben ze dus de hierboven beschreven wedstrijden met daarna een artiest, en alles wat er omheen is georganiseerd. O ja, er was ook nog de 'Pig Race', vier varkentjes die een rondje moeten rennen. Sommigen hebben daar niet zo'n behoefte aan, anderen zijn heel fanatiek. En een biggetje hield erg van zwemmen: De begeleider liet hem los, en dat beestje SPRINGT anderhalve meter ver het badje in (op de foto's in het midden van de baan).
's Morgens zijn we met Rens geweest. We zijn eerst naar de petting zoo gegaan, waar zoveel dieren in liepen dat ie een aantal keer bijna omver werd gelopen, of dat ie een flapoor van een geit in z'n nek kreeg. Hij vond het allemaal wel prima. Hij zag vooral de dieren voor zich, ging daar achteraan om te aaien, maar werd vervolgens ingehaald door drie andere geiten, en werd ie dus afgeleid, en zo werd het soms wel eens een beetje moeilijk om ook daadwerkelijk een geit te pakken te krijgen. Maar hij vond het geweldig! Hij liep er tussendoor alsof hij nooit anders gedaan had. Hij vond vooral kwispelende varkensstaartjes interessant, flapperende geitenoren, en geitenmonden ook. Maar voordat die geiten dachten dat Rens z'n vingertje wel lekker is, hebben we hem maar even tegengehouden.
Kuikentjes waren ook leuk, zoals op de foto wel te zien is. Verder zijn we nog naar de paarden geweest, en van de glijbaan, en in het reuzenrad.
's Middags gingen we weer naar huis, en Rens heeft 'heerlijk' geslapen. Toen kwam de oppas om een uur of half vier, en zijn we met z'n 2en naar de shows gegaan. Wat een machtig groot stadion zeg! We hebben ons leuk een paar uurtjes vermaakt, met alles wat er te zien was. Op de Rodeo site staan betere foto's dan wij kunnen maken, dus kijk daar vooral even.

1 opmerking:

  1. lieve allemaal,

    altijd mooi he, kijken naar die kleine kuikentjes... mooi nieuw leven. hier hangt ook de lente in de lucht... het weer is de laatste dagen zacht en vriendelijk! dus allemaal naar buiten zolang als dat kan.
    Jullie krijgen d.m.v.dit schrijven een mooi overzicht voor later... hartstikke leuk om te lezen en met jullie mee te zijn op reis :)
    Hier alles primabella, vorige week effe wat minder omdat men s, nachts zo graag de radio uit mijn auto wil halen! gelukkig was er een alarm en is het bij een kapotte ruit en schrik gebleven.
    lieve groet aan jullie allemaal, Jan Thea & JP

    BeantwoordenVerwijderen