vrijdag 2 april 2010

Joa, z'n gangetje.

Het is alweer bijna drie weken geleden dat we iets hebben geschreven... Niet zo fraai, wat? Nu dan, hier een nieuw bericht uit het ondertussen lekker warme Houston.

De afgelopen weken hebben we niet heel veel bijzonders gedaan. We hebben gewerkt, vrienden op bezoek gehad, spelletjes gedaan, op bezoek geweest bij vrienden, spelletjes gedaan, gebarbecued met Community Group, en genoten van het mooie weer.

Vorige week zaterdag zijn pa & ma Fokkema gekomen. Zaterdag en zondag een beetje bijgekomen, en maandag, op mama's verjaardag, naar Galveston gereden. Daar hebben we het historische deel van de stad bekeken, lekker de hele middag aan het strand gezeten, en 's avonds bij de plaatselijke Griek gegeten.
Galveston is wel een leuk eiland. De stad is gesticht ergens vroeg in 1800 (1812 uit m'n hoofd), door een piraat. Die mocht daar wonen als hij geen Amerikaanse schepen meer aanviel. Zo gezegd, niet gedaan, en toen moest ie dus weer weg.
De stad zelf is wel doorgegroeid, en gelegen aan de kust en eerder gebouwd dan Houston (1834), was het lange tijd een welvarender stad dan Houston. Tot het jaar 1900. Toen kwam er een grote hurricane, met als gevolg 6000 doden en geen Galveston meer. Het was (en is) de grootste ramp in de Amerikaanse historie (qua aantal doden).
Nou, genoeg historie weer. Els doet samen met pa en ma en Rens een hoop leuke dingen, voornamelijk hier in de buurt. Ze hebben mooie strooien cowboyhoeden gekocht bij de Galleria (groot winkelcentrum), en zijn druk bezig met bruin worden. Koos is lekker aan het werk en zit dus de hele dag lekker binnen.
We hebben net een mooie Goede Vrijdag kerkdienst meegemaakt. Morgen (zaterdag) is het plan om naar George Ranch en Brazos Bend Park te gaan, even wat krokodillen bij de staart pakken. Binnenkort meer, Groetsels!

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vorige berichtje effe verwijderd , stond zo'n stomme schrijffout in....
    Allemaal goede paasdagen gewenst, vanuit een nu zonnig Zaltbommel.
    Hier alles prima bella,goed verwend op mijn verjaardag woensdag jl. En jij Olga?
    Geniet nog maar even lekker van elkaar! deze laatste week is zo voorbij.
    Dikke knuffel, Jan & Thea en natuurlijk van ons Jp tje..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog gefeliciteerd!!! En hartelijk dank voor de kadootjes voor Jojo!

    BeantwoordenVerwijderen