zondag 24 januari 2010

Kamperen!

Dag trouwe lezertjes,
Wij hebben afgelopen nacht gekampeerd. Dat kon heel goed want het was lekker warm weer. Zo richting de 20 zou ik zeggen. We zouden eigenlijk vrijdag avond al gaan, maar dat lukte niet, Koos was erg laat thuis door zijn werk. Hij moest dat dingetje echt ff afmaken. Hij was 6 uur thuis en dan kun je niet nog een uur rijden en je tent in het donker opzetten, met een rommelende maag. En niet te vergeten, Rens, die ook wil slapen en eten en wandelen.
Dus zaterdagochtend de laatste dingetjes ingepakt en naar Brazos Bend State Park gereden. ( ze hebben ook een site, voor de ingeinteresseerden. Alle normale campeerplekjes waren al bezet, dus konden we alleen nog kiezen uit wat plekken op de primitieve kampeerplaatsen. Wat je primitief noemt, haha. Goed, je moest wat verder lopen voor het water, maar je had een vuurkorf, met gril, prachtige groen gras, de buren daar moest je naar turen zo ver weg waren ze ( dit is een tikkeltje overdreven) We hadden een prachtige boom voor schaduw. Ik vond het beter dan menig Nederlandse camping, waar je met je neus boven op je buren staat. Maar goed, een erg mooi plekje dus.
Toen moest de tent opgezet. Rens liep en kroop een beetje rond. En zijn speelkleed met zijn speelgoedjes lokte ook wel redelijk. Dus Koos en ik konden die tent aardig rustig opzetten. Toen moest Rens toch even een dutje doen. maar de meesten kennen rens zn 'pioink!'-tent wel. Die stond binnen tien seconden. En meneer heeft heerlijk geslapen terwijl wij de rest van de tent inrichtten.
Nu zijn er in het park een heleboel wandelroutes, maar we zijn al een aantal keer geweest, zonder die beruchte (300) Alligators te zien. Dus gingen we Elm Lake eens rondwandelen. Dat was een heel goede keuze. ER lag een makkelijker begaanbaar pad (wat echt niet voor alle routes geldt) En een hoop krokodillen. ( oh nee alligators). Wij maar turen tijdens het wandelen, maar niets te zien natuurlijk. De eerste vonden we op een eilandje wat verderop in het meer. Hij lag met zijn staart onze kant op, op het puntje van het eiland. Twas een joekel, maar hij was wel ver weg. Rens hobbelde ondertussen heerlijk in de draagstoel op papa's rug mee. Vond ie mooi hoor! Als papa zn hoofd iets naar achter deed, en Rens naar voren. Dan kietelde papa's haar in zn gezicht. haha, ja wat een kind al niet blij maakt.
Een stukje verderop komen twee heel enthousiaste meisjes tegemoet: Hebben jullie die alligator al gezien. Naast het pad een stukje verderop. Wij heeeeeel nieuwsgierig natuurlijk. Heel dapper die kant op. Maar hij lag echt twee meter naast het pad. Dus ik durfde er niet langs. Ja lach maar, totdat jij er naast staat. Gelukkig kwam er net een soort boswachter op zn fiets langs. Dus ik vraag em of we er wel langs konden lopen. Nou dat was geen probleem. Zolang je niet tussen de krok en zijn water komt, is er niets aan de hand. Het zijn best vriendelijke beesten, die zoveel mogelijk zon proberen op te slokken. Lui he? Liggen gewoon te zonnen daar. Dus wij gerustgesteld stiefelden weer verder. ( na wat fotos natuurlijk).
Daarna was ik ingesteld op 'GRIJS' en dan zie je ze overal. Op picasa kun je ze allemaal bekijken. Ze verstoppen zich goed, maar niets is verder grijs, dus eigenlijk vallen ze nog redelijk op. Het kleintje dat we daarna nog zagen was heel schattig. Hij zat ook in de berm, net buiten het pad, aan de waterkant. Met zijn koppie heel alert in de lucht. Niet als die luie dikzak in t begin, die lag echt helemaal lam te zijn.
Het laatste stuk heeft Rens zelf nog een eind gelopen, alleen kun je hem zo moeilijk sturen. Komt er een gezin langs, met een meisje iets ouder dan Rens, dan hobbelt ie zo met dat gezin mee. En al die steentjes op de grond zijn ook zooo mooi.
Na de wandeling nog even lekker in de speeltuin gespeeld. Al viel ons wel op dat alle kinderen in Amerika een beetje kattig naar elkaar doen. Niet echt een vriendelijk sfeertje daar. s'Avonds lekker geBBQd en Koos heeft een mooi houtvuur gebouwd. Heerlijk dat dat allemaal mag. En je bent echt de enige als je het niet doet hoor! Overal lampjes van kampvuren, super gezellig.
Rens was al wat hoesterig en had ook niet zon honger savonds. Vroeg naar bed gegaan, maar vanmorgen nog meer hoesten en alles alles alles onder t snot. Meneer was niet helemaal lekker. Echt lammig, geen honger, zolang hij vrij rond mocht lopen was t wel ok. Maar dat ging bijna altijd linea recta naar het kampvuur (en dat brandde nog). Dus met wat geklungel en gedoe de tent ingepakt en naar huis gereden. Twas een heerlijke ervaring, en we hebben eindenlijk kroks gezien. Rens is blijk dat ie weer thuis is, en ik ben best blij dat ik even lekker kon douchen :)
Nogmaals bekijk de foto's op picasa want tis echt de moeite waard. Groetjes Els

2 opmerkingen:

  1. hehe coole foto's hoor! Nice! Ik heb zoveel indrukken dat ik maar per foto heb gereageerd ;)

    groetjes,

    Ruben

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je steekt toch niet de draak of iets anders met ons he?

    BeantwoordenVerwijderen