vrijdag 1 januari 2010

Gezegend Nieuwjaar!

Allereerst bedankt voor de felicitaties voor Rens, we zullen het doorgeven! En nog eerder natuurlijk: Een heel gelukkig en gezegend 2010 gewenst!

Zo te horen is jullie Kerst best wit geweest. Jan en Thea, we hopen dat Marthijn en Erica het naar hun zin hebben in hun nieuwe huis! En het Nieuwe Jaar is vrolijk ingeknald?

Een kleine update van wat wij hier allemaal hebben meegemaakt:
Zoals verteld, 1e Kerstdag hebben we gewandeld in Hermann Park en bijbehorende tuinen. We hadden erg mooi weer, en we hebben wat gespeeld in de speeltuin met Rens en aan rozen geroken. Ik heb nog nooit zo'n lekkere geur van een roos geroken volgens mij. Rozen ruiken vaak wel lekker, de minder mooie lijken lekkerder te ruiken dan de mooiere, maar dit waren gewoon echt niet zulke hele mooie zullen we maar zeggen.
Zaterdag zijn we in Trader's Village geweest, een soort grote rommelmarkt/braderie, best leuk. Als je nog eens wat wil hebben, kun je daar ook kijken zeg maar.
Zondag (nog steeds mooi weer met zon) weer naar Hermann Park geweest, nu met wat vrienden uit de kerk. Lekker bijna twee uur in de speeltuin gespeeld. Rens kan daar heerlijk vrij rondkruipen en schommelen en van de glijbaan, hij vindt het geweldig!
Maandag zijn we de hele ochtend bezig geweest om Els van een rijbewijs te voorzien, en dat is gelukt! 's Middags zijn we in Brazos Bend Park geweest, een moerassig park hier 'in de buurt'. Heel groot, en erg mooi. Met vogels, en alligators, en vogels, en eenden en vogels. We waren er wat laat, dus in de schemering nog. En stel je nou eens een zwerm spreeuwen voor, zoals die zo mooi op een zomeravond boven de weilanden vliegen voordat ze gaan slapen. Nou, de lucht zag hier zwart van de vogels, letterlijk tot aan de horizon. Ik probeer straks wat foto's op Picasa te krijgen. Echt ongelofelijk, ontelbaar, zo veel vogels!
Dinsdag zijn we wezen winkelen in de Galleria. Dat is een groot overdekt winkelcentrum, met vooral kledingwinkels. Daarna nog naar Museum of Natural Science, waar het heel druk was, omdat dinsdagmiddag na tweeen gratis toegang is.
In dat museum viel het op dat er vooral heeeeel veel te zien was, maar weinig informatie... Ze hadden bijvoorbeeld de grootste verzameling minerals liggen. Erg mooie steentjes allemaal, stuk voor stuk in een vitrinekastje. En daar stond dan een naam bij in het Latijn. Maar hoe dat spul nou ontstaat, of hoe het gewonnen wordt, of... of..., dat stond er dus niet bij. Dus eigenlijk heb je het dan na 5 steentjes wel gezien, want ik kan toch niet al die namen onthouden.
Ze hadden ook een mooie vlindertuin, met grote, kleine, kleurige en minder kleurige vlinders. Leuk om te zien. Verder hadden ze dinosaurussen, NASA raketten, een energy afdeling, spinnen en kevers, Texaanse dieren, Afrikaanse dieren, iets over Egypte, juwelen, een planetarium, slakken en schelpen... Een onsamenhangend geheel al met al.
Woensdag dachten we iets historisch te bekijken: Old Town Spring. Een oud stadje, net ten noorden van Houston. Op internet zagen we oude Western huisjes staan, en we verwachtten paarden, cowboys, postkoetsen en een stoomtrein. Maar het bleek gewoon een winkelcentrum te zijn, wel in oude huizen, maar een overdaad aan reclame en allemaal toeristische/speciale winkeltjes. We hebben wel even gekeken in de Little Dutch Girl, een winkeltje met Nederlandse spullen. Met heimwee even wat klompen gepast, met een lach gekeken naar een kilo Engelse drop voor $18,-, eens even het Delfts Blauw bekeken en zo nog wat leuke dingetjes.
In Old Town Spring hebben Els en ik (Koos) allebei een mooie hoed gekocht. Die zullen wel op wat foto's verschijnen op Picasa denk ik. Els een strooien anti-zon hoed, met een brede rand. En ik een mooie hoed zoals ik die ooit in Schotland al eens gekocht had, maar die door een niet nader te noemen zeilincident ergens op de bodem van een Kager plas is beland (kun je dat zo zeggen, is dat land? Anders, lees: naar de bodem gezonken). Het is geen cowboyhoed, nee. Eigenlijk is het een Australische vorm hoed. Maar ja, die cowboyhoeden zien er eigenlijk gewoon niet uit, vooral niet op mijn postzegel.
Donderdag, oudjaarsdag! We zijn naar de Bayou Bend Gardens geweest, een botanische tuin gesticht door een of andere mevrouw. Mooi aangelegd, groot huis en een enorm park er omheen. We hebben papa en mama ook kennis laten maken met de Walmart. Tsja, wat is dat... Een soort supermarkt/V&D/Halfords/Scheer&Foppen/Gereedschapswinkel ineen, met een Ikea afdeling. En alles wat er tussenin zit, ligt op de tussengelegen paden. Ja, dat beschrijft het wel ongeveer. O, ze hebben trouwens geen computermicrofoontjes, dat dan weer niet. Alleen headsets.
En toen zijn we de hele avond opgebleven, we hebben oliebollen gebakken en 's avonds opgegeten, spelletjes Ticket to Ride en Mah-jong gedaan, gelezen. En nog geskyped met de Bommelse familie en vrienden, alwaar we op de muur geprojecteerd werden. En langzamerhand werd het bij ons ook twaalf uur. Toen was het zover! Het nieuwe jaar! Nou, dan gaan we maar naar bed...
Een beetje een afknapper misschien... We wisten al wel dat er hier alleen wat georganiseerd vuurwerk is, maar wij wisten niet waar, en bovendien lag Rens gewoon te slapen. Op straat was geen hond te bekennen, in de verte hoorden we wat vuurwerk van het niveau eerste dag vuurwerkverkoop, en dat was het. Nou ja. We hebben lekker geslapen, niet wakker gehouden door knallend vuurwerk. En vandaag, Nieuwjaarsdag, was Rens gewoon weer wakker om half acht.
Vandaag zijn we naar Huntsville State Park geweest. Dat is een wat hoger gelegen park, met voornamelijk naaldbomen en wat heuvelachtiger. Ook erg mooi. En ook weer lekker in de buurt: Iets meer dan een uur rijden. Tsja, in Nederland zou je zeggen: Da's wel ver om een uurtje of twee, drie te wandelen in het bos. Maar het was lekker weer, lekker fris met zo'n 12/13 graden en een strak blauwe lucht.
En nu ben ik met vertellen bij nu. Dus daar kan ik nu nog niks over typen, behalve dat ik nu dus in het blog aan het schrijven ben, mama wat oude shirts aan het stuk knippen is voor todden, papa aan het lezen is en Elsje, mijn lief Elsje, soep aan het koken is en klein Rensje probeert op zijn knietjes blokken te eten en is aan het uitvinden hoe zijn nieuwe brandweerwagen open moet.

Morgen zijn we nog van plan om naar de George Ranch te gaan, iets wat hopelijk wel wat historischer is. Volgens de website wel. En zondag gaan we naar de kerk en misschien nog... ehm... weet ik niet. Maandag moet ik weer werken, en gaan Els en de rest hopelijk naar Downtown om de Chase Tower te beklimmen met de lift naar de 60e verdieping, zodat ze kunnen zien waar we de volgende keer echt nog heen moeten en kunnen zien waar we afgelopen week allemaal zijn geweest. Hopen op mooi weer met goed uitzicht. En dinsdag is het echt weer voorbij. Maar tegen die tijd laten we hopelijk wel weer wat van ons horen.

Nou, hartelijke groetsels, en dikke knuffels en dat soort dingen,

Us

Geen opmerkingen:

Een reactie posten