dinsdag 5 januari 2010

We zijn weer alleen...

We hebben ze net weer op het vliegveld gezet. Vanavond eten we weer met zn drietjes en slapen we weer in ons eigen bed. We hebben het erg gezellig gehad, en nu gaan weer aan onze dagelijkse bezigheden. Niet elke dag meer een eind rijden om iets te gaan bekijken, maar gewoon weer naar het werk en de speeltuin om de hoek.

De laatste paar dagen hebben we nog een paar dingen bekeken. De George Ranch, wat ik al even noemde, hebben we zaterdag bezichtigd. En dat is zeker voor herhaling vatbaar! Ze hadden een huizen uit 1830, 1860, 1890 en 1930. In 1822 is familie weet-ik-niet-meer op die plek komen wonen, en hebben ze een blokhut gebouwd en een boerderij opgestart. De dichtsbijzijnde winkel was drie dagen te paard, op een rotzadel. Alles werd dus hergebruikt. Els en ik willen er wel een tijdje wonen... Het zag er heel mooi uit. Permanent scoutingkamp. En de winkel is nu nog maar 20 minuten rijden, dus dat is prima te doen ;)
Dat huis is afgebrand en rond 1860 is er een nieuw huis gebouwd. Zo eentje van de plaatjes, met een veranda enzo. Ze verbouwden katoen, tabak en hadden wat vee.
Ook dat huis is afgebrand, en de familie zelf verhuisde naar Richmond (een dorpje in de buurt), naar een huis in Victoriaanse stijl. Ook erg mooi om te zien. Dat huis is later verplaatst naar de ranch, voor het museum.
En als laatste het huis uit 1930. Dat was helaas niet open vanwege verbouwing ofzo, maar de stallen, tuinen enzovoorts eromheen spraken voor zich.
Het mooie is dus dat die familie in 1822 met letterlijk niks daar kwam wonen, en zo'n 30 jaar later een welvarende familie was geworden, en nog 40 jaar later gewoon rijk. Ze hadden tijdens de burgeroorlog (1864 geloof ik) zo'n 6 a 7000 stuks vee... Naast het katoen en het tabak dus...

Zondag hebben we niet zoveel gedaan, behalve dat Els en ik een avondje vrij waren om bij Austin en Amber gezellig spelletjes te doen. Maandag is iedereen behalve ik (aaah) naar Downtown geweest om de Chasetower te bestijgen en door de tunnels te lopen.

Maandagavond hebben papa en mama getrakteerd op een diner in een steakhouse. Alleen wisten we van tevoren niet dat het zo'n luxe ding was... Dat was voor Rens niet zo geslaagd, want hoe luxer de tent, hoe langer je op je eten moet wachten. Maar het was wel perfect klaar gemaakt! Het vlees kon je wegsabbelen zo zacht, en het toetje... Dat was geen toetje, dat was een taart voor drie personen!

En vanmiddag hebben we papa en mama weer naar het vliegtuig gebracht. Als het goed is zijn ze woensdagmiddag rond 17.00u NL tijd weer in Bennekom. En dan zullen ze wel moe zijn...

Nou, hartelijke groetsels maar weer, en we kijken uit naar het volgende bezoek! Wie weet wie en wanneer...

2 opmerkingen:

  1. Ik wens jullie een heel goed 2010.
    Het was hier in Bommel behoorlijk rustig verlopen, en tja, nu is het inderdaad wer werken. Dus Koos, helaas. Maar Els, geniet jij met Rens maar lekker van de omgeving. Er zal best genoeg te zien zijn.
    Hier is alles prima met ons. Net als Koos hard aan het werk en wat mijzelf betreft 's middags wat aanmodderen in het huishouden en af en toe even een stukje wandelen, hoe koud het ook is. Brrr, ik heb pas maar gauw een muts gekocht met bescherming voor mijn oren, want die zouden er bijna afvriezen als het hard waait. Dan is de gevoelstemperaar laag hoor. Geniet maar lekker van de temperatuur bij jullie.
    Tot gauw weer.

    liefs, Suzan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen