maandag 21 februari 2011

Het is al bijna maandag

Een kort weekendverslagje, want de week ervoor was een beetje hetzelfde als de week ervoor. Vrijdagavond hebben we met zn drieen, Koos, Els en Rens, de tuin geveegd en geharkt en alle blaadjes in de container gedaan. Daarna het zwembad ontdaan van alle blaadjes. Thomas heeft toezicht gehouden.
Toen Rens en Thomas naar bed waren, hebben wij de luchtfilters van de airco in de auto vervangen en vervolgens hebben we lekker een filmpje gekeken.
Zaterdagmorgen begonnen met zwembadwatertestjes: Kijken hoeveel chloor erin zit, kijken wat de pH is en kijken wat de alkalinity (hoeveelheide CO3 2-, buffer voor pH) is. Erg leuk, we waren net chemici. Met druppeltjes erin gooien en dan krijgt het water een mooi kleurtje, of niet. En dan weet je hoeveel rommel je erbij moet gooien. Vervolgens twee kleine lekken in de pijpenspaghetti van het filtersysteem gefixed.
Koos met Rens naar Gymboree, en Els met Thomas thuis keuken schoonmaken en spelen.
's Middags nog een keer de tuin vegen en het zwembad verder schoonmaken: Weer blaadjes eruit en alle filters (3) schoonmaken. Weer tuin vegen? Weer tuin vegen. Maar... Ja, gisteren ook al. Maar dat geeft niet, het is lekker buiten en je hebt wat te doen. Het punt is dat de bomen in de lente (nu) ineens ontdekken dat het al lente is, maar nooit herfst hebben gevoeld. Dus de afgelopen maanden hebben ze mondjesmaat de helft van hun blad verloren, en de afgelopen twee dagen de andere helft. En de reservehelft komt komende wee nog. Het is een luxe probleem.
Lekker buiten gezeten verder, rondje fietsen langs de bayou (riviertje, ik geloof dat Bruce Springsteen er ook een keer over zingt: Born on the bayou. Dat is dus in Texas). Boodschappen doen op de fiets, pizza eten en kids naar bed. Lekker avondje nixen.
Zondag (weer) niet naar de kerk, Thomas (en Rens) zijn nog steeds verkouden: Veul snot en hoesten. En dat hebben ze liever niet in de nursery, want dan zijn ze bang dat ze volgende week niks te doen hebben. En terecht misschien ook wel, Rens begint net zijn hand voor de mond te doen, maar Thomas weet nog niet eens waar zijn hand is als hij hem nodig heeft.
Dus lekker naar het park 's morgens, Skypen met pa&maH en Jan (jarig vandaag!), beetje in de tuin zitten, lekkere lunch maken en kids weer naar bed. Els ook, last van soort migraine, en Koos ging zich maar even uitsloven in de gym. Op de terugweg kennis gemaakt met Kevin en Christine, wonen vijf huizen verderop en hebben ook twee kinderen. Een leuk stel, dus wie weet komen we ze nog eens tegen.
Daarna even boodschappen doen, hoi zeggen tegen Kevin en Christine met de hele family, en lekker eten. Koos en Rens nog een rondje fietsen, lekker een uurtje spelen, en weer naar bed. Els puzzelen, Koos bijbelstudie voorbereiden(voor maandagavond)/lezen, en lekker naar bed.

Het is weer maandag.

Groeten, *s Hoefakker

PS das een hoop lekker in de laatste alinea, het was dus wel een lekker weekend.

1 opmerking:

  1. Lekker hoor! :)
    Doe mij ook maar zo'n zwembad... (en bijpassend weer, brr hier vriest het weer!)
    x Elske

    BeantwoordenVerwijderen