maandag 28 februari 2011

Onverwacht bezoek

Nounounounounounounou, dat was me het weekendje wel weer. Het lijkt hier wel zomer. Nederlandse zomer, gelukkig. Want we hebben hier dus de volgende jaargetijden: Zomer, hittegolf, zomer, lente (wanneer het af en toe een dagje kan vriezen). En nu is het zomer. Hoogste tijd om de whirlpool eens uit te proberen. Maar helaas, de heater is 'stuk'. En we gaan toch echt niet in water van 20 graden zitten. Dus wachten op de poolguy, die dat ding weer maken kan.
Op het werk vorige week een project afgerond (yesyesyes), de volgende. En dat is weer een leuk project, over een gas boot die ze aan een paar palen willen vastknopen en dan komt er nog eentje aan, en dan moeten ze gas overladen, en soms ligt er nog een derde, en of dat allemaal wel kan met de lijntjes en de kussentjes enzo. En dan moet het hele zootje daar honderd jaar blijven liggen zonder dat ooit ook maar iemand een lijntje hoeft te verleggen. Nou, das leuk.
Vrijdag heeft de plaatselijke Gamma een paar hekken afgeleverd bij ons thuis, daarmee gaan we een stukje tuin afbakenen waar Rens, en Thomas over een tijdje, vrij en veilig rond kunnen huppelen zonder gevaar te lopen in het zwembad te duikelen. Dat is trouwens een Rens vervoeging: Duikelen, prikkelen (prikken met de vork), etelen, pietselen (fietsen), drinkelen, dikkelen (in de deken wikkelen) enzovoorts.
Nou wilden we dat hekje wat lager hebben, dat staat wat vriendelijker. Dus van de onderkant moest twintig centimeter af. Het zijn van die delen met twee horizontale balken en dan zo'n 20/25 verticale plankjes met een mooi topje daaraan vast. Dus Koos mag van 6 van die delen twintig centimeter van al die verticale plankjes afzagen, dat zijn een heuleboel plankjes. Dat levert dus ook een heuleboel schouderspierpijn op. Maar dat is goed, dan heb je weer het gevoel wat gedaan te hebben. Er zijn al vier klaar, en de helft van het hek staat al in de tuin.
Ondertussen nog het zwembadwater getest en alles schoongemaakt, het gras gemaaid voor en achter, naar Gymboree geweest, boodschappen gedaan voor de hele halve week, weer naar de kerk geweest sinds drie weken, naar het park geweest... 't Was weer een lekker rustig weekendje met veel buiten genieten van het mooie weer.
We hebben in de kerk trouwens weer een nieuwe opper dominee, een senior pastor. Onze 'ouwe' senior pastor ging afgelopen zomer naar New York naar Tim Keller z'n gemeente, om daar een van die gemeentes te leiden. En nu is Clay Holland, die z'n rechterhand was, bij ons dus verkozen tot senior pastor. En is er dus een vacature voor rechterhand. Nou heb ik er (uch) twee (uche), maar die houd ik liever zelf. Dat hek moet ook een keer af.
In het park heeft Rens lekker op de wipwap gezeten, in de zandbak gespeeld, geklommen, een trappetje van (te) dichtbij bekeken en gerend. Meestal is het een vrolijk mannetje. Maar alstie moe is, of honger heeft... Oeioeioei. En dat was natuurlijk zo, na in het park spelen.
O, en pa Fokkema komt langs! Hij had een klusje 'hier' in de Golf van Mexico, vanuit New Orleans. En dat is maar 580km hier vandaan, dus vliegt hij via Houston weer terug naar Amsterdam en blijft hier dan twee dagen. Morgen (dinsdag) komt hij, woensdag naar de Rodeo (YEEEHA!!!), en donderdag kan hij weer molens kijken. O nee, donderdag vliegt hij naar Amsterdam, vrijdag aankomen, dus vrijdag kan hij weer molens kijken. En klompen. Geen tulpen, want die zijn er nog niet zo vroeg in het jaar denk ik. En dan zaterdag komen pa en ma Hoefakker, die blijven iets langer, twee weken. En die gaan natuurlijk ook mee naar de Rodeo (YHEA, YHEA!!! (ik denk dat je het zo schrijft)). Koeien kijken.

Nou, de hartelijkste groetsels maar weer,
*s Hoefakker

1 opmerking:

  1. Hoi lieve mensen,

    Wat weer een gezellig verslag van jullie wel en wee, en weer leuke nieuwe fotos.. wat groeit de kleine goed zeg.... nog efkes en dan haalt tie zijn broer in :)
    Hier alles het zelfde... en vandaag een heerlijke dag met zon achter de rug.
    lieve groet van ons allemaal, theej

    BeantwoordenVerwijderen