vrijdag 16 september 2011

Part 6

Mount Whitney is in berengebied! Dat wisten we wel, maar er wordt toch nog wel ernstig voor gewaarschuwd. Er zijn op de camping speciale stalen kasten waar je al je eten in moet stoppen. Nou ja, ze zullen toch niet in onze camper proberen te komen?
We hebben onze camper geparkeerd op een heel smal plekje. Deurtje open, hm, best ver naar beneden ineens. Beetje verder naar links, dan hebben we nog een paadje langs de camper. Sjonge wat zitten hier veel wespen! O, een meter van de deur af zit een wespennest. We draaien de camper wel even om, dan zit het deurtje aan de andere kant. Zo, eindelijk.
Het is hier schit te rend. Echt heel heel mooi. Mount Whitney is dus de hoogste berg van de US. En vanaf het oosten zijn de hellingen van deze berketen heel steil. De Whitney Portal, waar we kamperen, is diep een bergpas in richting de berg. Dus we zitten hier in een nauwe pas (ik schat 500m breed) tussen enorm hoge en steile hellingen. Kijk maar naar de foto's als ze online komen. Nog ff niet, want we zitten hier bij een Mac, en die hebben traaaaaag netwerk, dus foto's online zetten gaat even niet. Maar de nieuwe camera kan er wat van.
Koos had Els gerustgesteld dat die beren wel ok zijn, er zijn hier meer mensen, dus zo erg kan het niet zijn enzo. Maar toen gelezen dat ze dus wel degelijk auto's openbreken, en dat er de laatste paar weken elke nacht en ook vaak overdag beren zijn. Dus Koos sliep slecht, en Els als een roos. En we hebben waarschijnlijk wel een beer om de camper heen horen scharrelen...
Nou ja, alles is goed gekomen enzo, dus prima. 's Morgens vroeg met zonsopkomst heeft Koos een wandeling gemaakt richting Mount Whitney, en hele mooie foto's gemaakt. Of eigenlijk, foto's van het hele mooie gebied.
Nu zijn we onderweg naar 'June Lake', dat is een eind naar het noorden door deze vallei, tot vlakbij de bergpas naar Yosemite. Op het moment zitten we dus in een MacDonalds in Bishop, een dorp halverwege.
Tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten